ALO
185
GÖRME
ENGELLİ

Arama Yap...

Arsuz Kurtbağı’nın Su Sorunu Çözülüyor

Geri Dön

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), olağanüstü kurak döneminin yaşandığı sürecin etkilerini azaltmak için yeni su kaynaklarını devreye almaya devam ediyor.

Su temini noktasında proje üretim ve uygulama çalışmalarına durmaksızın devam eden HATSU Genel Müdürlüğü, Arsuz ilçesine bağlı Kurtbağı Mahallesi için su temin edilen kaynağın kurumasının ardından yeni kaynak yaratma çalışmaları yapıldığı ve açılan kaynaklardan saniyede 10 litre su temin edildiğini aktardı.

Yeni kaynaktan temin edilen içme suyunun kayıpsız, güvenilir şekilde iletimini sağlamak amacıyla 11 km yeni içme suyu isale hattı inşa edildiğini aktaran HATSU Genel Müdürlüğü, suyun sağlıklı ve hijyenik bir ortamda toplanması amacıyla 100 m³ hacimli prekast deponun mahalleye kazandırıldığını aktardı.

Mahalle sakinleri adına düşüncelerini dile getiren Kurtbağı Mahallesi Muhtarı Hanifi Kasap, “kuruyan içme suyu kaynağımızın yerine yeni kaynak suyu bulunmuş, 11 km yeni içme suyu isale hattımız döşenmiş ve yetersiz olan su depomuzun yerine taleplerimiz doğrultusunda da 100 m³ kapasiteli içme suyu depomuz mahallemize kazandırılmıştır.

Yapılan çalışmalardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve HATSU Genel Müdürlüğü ekiplerine şahsım ve mahallem sonsuz teşekkür ederim” dedi.


Copyright © 2024 HATSU Genel Müdürlüğü. Tüm Hakları Saklıdır.